2009. augusztus 26., szerda

Kukkolótábor

Túl vagyunk ezen is. Ez is jó volt. Megkockáztatom, a legjobb. Várom a következőt.
Sikerült annyit kiszáradás elleni védőitalt magunkhoz venni minden nap, hogy estére még csillagokat is láttunk. Három este is egymás után! Sőt, még a Télapót is láttuk. Napközben dinnyét evett, este meg a fűben feküdt mindenféle kicsavart testhelyzetben.

Szóval volt itt minden. Kibékülés, ősmagyar, csiszolás-reszelés, beájulós vendég, kétszer sírás, Irídium, delírium...

Kiderült, hogy a főzés sem akadály. Olyan kajákat raktunk össze, hogy csak na! A csúcson kell abbahagyni, szerintem soha többet nem főzök.

- Fogsz egy pókot.
- Pókot?!
- Azt. De nem mindegy milyent. A fél centis átmérőjű, zöld színű a legjobb...

2009. augusztus 14., péntek

Budapest, álmaim városa 2.

A droidok optikai egységeivel is gondok vannak. Biztos valami "egy öccá, ketö néccáötve..." beszerzésből keletkeztek.
Droidunk elcsipogta, h lejárt a bérletem és dezintegrálni fog. Hogymi? Engem? Most itt mindenki előtt? Dehát 2009-es éves bérletem van...
Zoomolt - valószínüleg nem sikerült élesíteni, mert megközelítette a céltárgyat 300mm-re. Újra zoomolt - ez már sikeres volt.
Szinte láttam, hogy a droid agyában elindul a keresőprogram, keresi a "Hogyan jövünk ebből ki jól" vagy a "Bocs, elnéztem" szubrutint. Nem talált, ezért újraindította önmagát - elfordult és élénk érdeklődést kezdett tanusítani két hátizsákos túrista iránt. (a dezintegrálásukat nem vártam meg)

2009. augusztus 13., csütörtök

Budapest, álmaim városa

Főleg miután a Pesti alsó rakpart északi részén ma reggel nyóctól vasárnap éjfélig nem lehet megállni. Az ok: 600 fizetős parkolóhelyet alakítnak ki a Margit-hídtól a Dráva utcáig.
Szuper!
Marad a BKV a felettébb igényes metrójával. Mondjuk azt elárulhatná valaki, hogy az egyik kocsiba hogy a jóistenbe jutott be egy hajléktalan? Mikor minden megállóban sötét, ugyanakkor elszánt tekintetű, római-kori kelta harcosokat idéző intelligenciájú droidok vigyázzák a bejáratokat? Vagy ezek a szuperdroidok csak arra valók, hogy az aránylag normálisan öltözött népeket szítassák? Meg hogy utánaszóljanak a jólábú csajoknak?
Szóval a metró büdös, koszos, gusztustalan. Utálom. Milyen jó is volt a kettes villamoson utazni... Parlament, Dunapart, vár, Lánchíd... Szerettem azt az utat.
Most van helyette meleg, párás izzadtságszaggal vegyített húgyszag, zaj és lökdösődés. Szerintem amikor a pokol terveit készítették, ekkora büntetést nem akartak senkinek. Kis üst, kis főzés (kisüsti :) ) oszt jónapot...

- Hö, jegy?
- Pillanat... Itt van!
- Hö!
- Nincs mit!
- He?

2009. augusztus 10., hétfő

Sanders ezredes bebukta...

Nos, Sanders barátunk titka (majdnem) kiderült...
Itt a titok!

Panírozásra fel!