2008. december 30., kedd

Ítélet

Elítéltek. Tegnap. Jogerősen.
Beismerő vallomást is tettem, voltak enyhítő körülmények is. De ettől még elítéltek.

Vissza a kezdetekhez, avagy: Nyolcadik II.

Itt van. Megvan. Működik is :)
Délelőtt volt egy kis riadalom, de most már minden rendben.

A 2008-as telefontermés sorrendben:
Palm Treo 680 (jan)
Nokia 6233 (jan)
Nokia E51 (jan-máj)
HTC TyTN II (máj-aug)
Nokia E71 (aug-okt)
iPhone 3G 16Gb (okt-dec)
BlackBerry Bold 9000 (dec)
Nokia E51 (dec-?)

Hogy miért az E51, ami már volt? Csak. Meg mert így kerek az év... ;)

2008. december 27., szombat

Válságvers

(A megszorítások miatt csak kétsoros)

Csiribiri, csiribiri, jóisten,
Nem hogy lófasz, ló sincsen!

Forrás: totalcar

2008. december 24., szerda

Boldog Karácsonyt!

Egy barátom közreműködésével szeretnék Boldog Karácsonyt kívánni mindenkinek!
Be a hangszórókat! ;)

2008. december 19., péntek

Karácsony előtt

Hűha! Ismét hajtás, miegymás... Ajándékok és társai... Hűdetelevan...
A nehezén már túl vagyok. Most a jobbik része jön, mégpedig benyomom a reset gombot és kitámasztom. Aztán január harmadikán kipöckölöm és okosan nézek a nagyvilágba, hogy: "Mivan má? Má' jövőre van vagy még idén???" - De szép is lenne...
Tavaly ilyenkor azt mondtam, hogy: "De jó lenne, ha új év kezdődne, mert az idei elég szar volt. A következő jobb lesz."
Tévedtem. Az idei sokkal szarabb volt. Ennél lejjebb már nincs. 2009 sokkal jobb lesz. ;)
Ha a következő év még szarabb lesz, akkor megfogadom, hogy a valami szutyok Nokia telefonnal fogom végignyomni :O - tehát jónak kell lenni ;)
A biztonság kedvéért néhány nagy resetet még le fogok nyomni az idén. (Itt kérek előre is bocsánatot az sms-ekért... ;) )

- Két ünnep között?
- Gyere át, sütök olyan sonkás-szalonnás-hagymás tojást... Még pálinkám is van!
- Ennyi! Ott leszek!

2008. december 18., csütörtök

Nyolcadik

Ennyi bűn már Vatikán szerint sincs. ;)
Én pedig gondolkodom a nyolcadikon... Ez már szerintem is gáz. És még nem látom a végét! :O
Ez még csak nagyon elméleti síkon létezik, de már belekezdtem a megvalósításba.

A nyolcadik utas: a Halál

2008. december 14., vasárnap

Autósok(k)

Itt a nagy karácsonyi rohangálás ideje. Ilyenkor olyan őskövületek szedik elő a verdáikat, hogy ihaj...
Békés szombat reggelen zöldnél jövök keresztül a Bosnyák téren, mamika egy oldalsó kis utcából (nekik szintén zöld egy felvezetősávba - ki volt az a barom, aki ezt kitalálta...) ki, index villog és jön be elém full gázon... Padlófék, kis kormánykorrekció - ütközés elmarad. Mammer félreáll, én félig mellé és kezdődik a párbeszéd. :)
Fel volt háborodva, hogy nem adok elsőbbséget neki, hiszen kint volt az indexe. Szánalmas. Ez Suzukis volt.
Csütörtök este, M3 kivezető M0 leágazónál. Bajszas majom tolja a Szuzzernak ezerrel a kanyarodósávban. Egyszercsak tol egy padlót. Persze én is, meg mögöttem még néhányan. Megáll, Nézeget jobbra-balra, látszólag nem tud dönteni a Nyíregyháza, Szeged és Esztergom irányok közül. Elindul M3 felé, indulunk mi is, pici szívünk örömmel tele, hogy sikerült egy eltévedt báránynak a helyes utat megtalálni. Egyszercsak jön a Suzuki egyenesen felém oldalról, villog, dudál... Húzom jobbra a kormányt, hogy báránykánk hadd menjen, belassít mellém, fröcsög a nyál és üvölt valamit veszettül... Ad egy gázt, majd elhúz mellettem Esztergom felé... A felüljárón látom ég a tolatólámpa, és tolatna vissza, mert nem az a jó irány... Pici szivem még nagyobb örömmel teli...
Mindez 4 nap alatt. És ezek csak a kirívó esetek. És mindkettő Suzukis. Eszembe sem jutott általánosítani ;)
Megoldás? Nagy autó. Olyan sóderos Kamaz szintű...

"Pörgesd föl magadat, bármi van, bassz föl egy napszemüveget, rúgd ki a gázt padlóig, rúgd ki a kurva anyját, hajoljon a lemez, a kompresszorod úgyis jobban szív, mint bármelyik csajod!"

2008. december 7., vasárnap

Hetedik...

Itten megreklamálták, hogy sejtelmesen írok, meghogy telefonokról van szó...
Elárulom: IGEN...
BlackBerry 9000 Bold... Így hívják. 10 órát nyomogattam, tekergettem, tesztelgettem, sanyargattam.
Volt már S40, Symbian UIQ, S60 akármi Edition V.bármi, Apple iPhone 2.x, WinMo, 5.x-6.x Palm - de ez más...
Ilyen részletes beállítási lehetőségekkel és ekkora felhasználóbarátsággal még nem találkoztam. Nem multitouch kijelzős, valszeg nincs rá annyi program, mint pl. iPhone-ra vagy WinMo-ra - de ami van, az használható, jól működik és nem kér több 10 mega memóriát. És nem fagy, nem lassul. Lehet vitatkozni, kinek mi kell, mi a jó... Nekem egy telefon kellett, ami kinyalja a ... Ez olyan.
Egy kis összehasonlítás:
iPhone: lassú... Nem lehet érezni a zsebben, ha hívás van. A kijelző igen jó, de én utálom, ha naponta 33x kell pucolni, mer szutykos... Az sms kezelése szar. Navi nincs (még), GPS jó, de a telefon része is jócskán hagy kívánni valót maga után. A vcard pl. teljesen felejtős. Hosszú lenne a lista... Hangtárcsázás? Olyan csak megbízhatatlan külsős progival van. Autós ember lévén használnám...
A programok stabilitása erősen közepes szinten mozog. Inkább dobjon hibát, mintsem kilépegessen figyelmeztetés nélkül... Ja, törni kell az oprendszert, hogy a hozzám hasonló mezei júzer ki tudja használni. Nanemááá, 2008-at írunk...
Képernyőméret: 320x480 - elfordítva az esetek 40%-ban használható...
Nokia E71 (a most fellelhető legjobb Nokiás teló): noigen... ez keményebb dió mint az iPhone. Minőségi anyagok, gyors oprendszer (E51 sehol nincs...), Garmin navi... Mi kell még? Elárulom: a testreszabhatóság... Persze Symbian alá van egy rakás progi, ami pótolja a hiányosságokat, csak 3rd party applications-ről lévén szó az életemet nem tenném rá. Ezektől függetlenül az egyetlen teljeskörűen használható alternatíva... A hangtárcsázás a legjobbak közé tartozik.
Képernyőméret: 320x240
Palm OS: itt a Treo 680-at használtam... Csak telefonnak, e-book olvasónak - ezeknek tökéletes. Minden a legnagyobb rendben volt. Nem fagyott, nem nyöszörgött, tette a dolgát tökéletesen.
Hogy mi volt a hibája? A wiFi, hangtárcsázás és 3G hiányzott... De nagyon... Ha ezek nem kellettek volna, még most is Palm-os lennék.
Képernyőméret:240x240
WinMo: az ilyen gépek egy lebutított Windows alapú PDA-k némi telefonfunkció-szerűséggel mint rendes telefonok.
Navigációban nagyon jók, programellátottságuk kiváló, de a Windows Mobile... Az egy kaki - még, ki tudja mit hoz a WinMo 7?
Képernyőméret: 240x320-tól felfelé...
BlackBerry OS: az új szerelem és a jövő... Telefonként azt tudja, amit az S40-es Nokiák az S60 variálhatóságával és a Palm egyszerű és logikus megjelenítésével. Üzenetkezelése (SMS) olyan mint a Palmé. Párbeszédszerűen jeleníti meg az sms-eket. Ezt innen lopta az Apple... Csak itt egyesével is törölhetőek az üzenetek. Van hardveres némító gomb, mint a Palm-on, ezt is innen lopta az Apple. A mobiltelefon szolgáltatók külön ügyfélszolgálatot tartanak fent a BB-s ügyfeleknek. Ma volt egy kis elintézni valóm velük, a srác kapásból nyomta magyarul és angolul, melyik menüpontban mit kell beállítanom a BB push e-mail szolgáltatáshoz. Ez ügyfélszolgálat. a "...majd utánanézek és visszahívom..." nem annyira... Az eredmény az, hogy on-line esnek be az általam beállított e-mail-ek a telefonomra is.
Van hangtárcsázás is. Saját hanggal, nem kell tájszólással mondani a neveket. A találati arány a nullához konvergál alulról.
Testreszabhatóságban nincs vetélytársa... A tapasztalatom az, hogy legalább 2 programot kellett használnom a többi telón, amikkel ugyanezeket be tudtam állítani. És jó esetben ezek nem akadtak össze... :P
Képernyőméret:480x320

Szóval lehet vitatkozni, de nem érdemes, van összehasonlítási alapom. Persze, az egyéni igényekkel nem lehet vitába szállni.

"Uff, én beszéltem!"

2008. december 5., péntek

Most mi legyen?

Kb. 20 perce itt ülök a fotelben, a gép az ölemben, rajtam van az "írhatnék", de nincs mit...
Csak ilyenek jutnak eszembe, hogy kint esik, finom volt a vacsi, holnap este sörözés élőben és virtuálisan is, holnap meglesz a hetedik, holnap nagy installparty - meg ilyenek.
Nomeg, hogy ez a kurva muslinca honnan a francból keveredett ide??? E!

- Most mit csináljunk?
- Nem tudom.
- Akkor hozok két sört...

2008. december 4., csütörtök

Sokaság

Idén ez a hatodik. Már nézegetem a hetediket! A hét mégiscsak jobban hangzik mint a hat...
Volt mindenféle... Bökködős, tologatós, tapizós, nyomogatós és ezeknek a kombinációi.
A hatodikkal az a baj, hogy túl feltűnő és ARRA nem jó. Illetve nem olyan jó. A hetedik viszont ARRA tökéletes. Meg nem bámulják annyira. Ránéznek - "Ja, ez is csak egy olyan izé..." és ennyi. Tényleg ennyi, mert fel sem ismerik. Naná, mert csak egy bizonyos körnek van... ;)

"A Vatikán szerint a hetedik újkori főbűn a luxuscikkek vásárlásának megbélyegzése!"