2008. december 14., vasárnap

Autósok(k)

Itt a nagy karácsonyi rohangálás ideje. Ilyenkor olyan őskövületek szedik elő a verdáikat, hogy ihaj...
Békés szombat reggelen zöldnél jövök keresztül a Bosnyák téren, mamika egy oldalsó kis utcából (nekik szintén zöld egy felvezetősávba - ki volt az a barom, aki ezt kitalálta...) ki, index villog és jön be elém full gázon... Padlófék, kis kormánykorrekció - ütközés elmarad. Mammer félreáll, én félig mellé és kezdődik a párbeszéd. :)
Fel volt háborodva, hogy nem adok elsőbbséget neki, hiszen kint volt az indexe. Szánalmas. Ez Suzukis volt.
Csütörtök este, M3 kivezető M0 leágazónál. Bajszas majom tolja a Szuzzernak ezerrel a kanyarodósávban. Egyszercsak tol egy padlót. Persze én is, meg mögöttem még néhányan. Megáll, Nézeget jobbra-balra, látszólag nem tud dönteni a Nyíregyháza, Szeged és Esztergom irányok közül. Elindul M3 felé, indulunk mi is, pici szívünk örömmel tele, hogy sikerült egy eltévedt báránynak a helyes utat megtalálni. Egyszercsak jön a Suzuki egyenesen felém oldalról, villog, dudál... Húzom jobbra a kormányt, hogy báránykánk hadd menjen, belassít mellém, fröcsög a nyál és üvölt valamit veszettül... Ad egy gázt, majd elhúz mellettem Esztergom felé... A felüljárón látom ég a tolatólámpa, és tolatna vissza, mert nem az a jó irány... Pici szivem még nagyobb örömmel teli...
Mindez 4 nap alatt. És ezek csak a kirívó esetek. És mindkettő Suzukis. Eszembe sem jutott általánosítani ;)
Megoldás? Nagy autó. Olyan sóderos Kamaz szintű...

"Pörgesd föl magadat, bármi van, bassz föl egy napszemüveget, rúgd ki a gázt padlóig, rúgd ki a kurva anyját, hajoljon a lemez, a kompresszorod úgyis jobban szív, mint bármelyik csajod!"

Nincsenek megjegyzések: