2009. január 19., hétfő

Síelés

Észak-Olaszország, Júlia-Alpok, Zoncolan hegy, Arta Terme kisváros.
Egy hét csúszkálás. Jó volt. Csak ajánlani tudom.
A hotel is rendben, esténként jól teleetettek minket azzal a felkiálltással, hogy "Egyél, aztán holnap te leszel Alberto Tomba!"

A sípályák jók voltak, bár a felvonó nekem túl magasan ment. Ültem benne, mereven előreszegezett tekintettel és aki hozzámért annak kilátásba helyeztem egy lassú de biztos kínhalált.
Mindig ugyanott estem el csúszás közben. Ott tuti valami baj lehet a gravitációval. Valami mindig odarántott a lejtő közepéhez. Aztán meg alig akart elengedni.

Társaság: a szállás tele volt magyarokkal. Nem is akármilyenekkel. Ekkora dürhő tirpák népeket elég ritkán látni! Igazi fasza gyerek vagyok módra viselkedtek. Cipőben táncoltak az asztalon, terítőstől... Az egyik különösen buta képű az üvegcsillárokat ütögette, azt élvezte hogy hangosan csöng. A segge viszont állandóan kilógott a gatyából.
Szóval volt minden: hajnali üvöltözés, üvegtörés - másnap reggel az ebédlőben odaragadtam a padlóhoz, liftajtó-kitámasztás.
(najó, a csapat kb. fele normális volt...)

Végül meg kell hogy állapítsam, egy normális főemlősnek nem természetes állapota, hogy két hosszú léc van odarögzítve a talpához!

-Baby... Mama... Papa...
-Papa hamm hamm - Papa Alberto Tomba

2009. január 9., péntek

Sörözés

Ez egy jó dolog.
Akkor is jó, ha sokan vannak. Csak máshogy. Mert szerintem kettesben jobb. Mostanában inkább 2 személyes sörözések vannak.
Jól lehet beszélgetni. Autók, élet, nők... Ebben a sorrendben. Különösen a második whisky után. Mert itt egy sörözéshez ez a nedű is hozzátartozik. A pincérek már tudják: "Egy Jameson jég nélkül, egy Jack Daniels jéggel, két korsó Hoegaarden...". Telitalálat. És mostmár a jóseggű pincérlány is tudja. Ez már a törzsvendég kategória...
És mindezt a Belga Sörházban. Jó hely.
Tavaly tavasszal egy autóbalesetben meghalt a tulaj :( Akkor úgy gondoltuk itt a vég. A család az akkori üzletvezetőt megtartotta - jól csinálja!

- Mónika, lesz asztal a közeljövőben?
- Persze! Addig igyatok egy kört a pultnál!
- De csak Veled...
- Akkor inkább a ház vendégei vagytok!

2009. január 5., hétfő

2008 - 2009

2008 milyen volt?
3 emberre fogok emlékezni.
1 munkahelyre fogok hivatkozni.
1 nagy változás volt.
1-szer nagyon átvertek.
5-ször nagyon szemét voltam.
2-szer nagyot hazudtam.
1 ember bekaphatja.
Lett golyó, lett nyolcadik, lett változás.
Ilyen volt 2008.

2009 milyen lesz?
Alvós, lustálkodós? Volt ilyen is.
Sörözős? Mert ilyen is volt.
Dolgozós? Azt is csináltam.
Afrika? - E!
Ezek szerint kiegyensúlyozott lesz. Volt itt már minden.
Sőőőt! Volt egy kérdés is, még soha senki nem kérdezett ilyent tőlem...
Szóval 2009 rendhagyó év lesz. :P

"Live long and prosper!"
(Az eredete nem érdekel!!!)

2009. január 2., péntek

Szilveszter

Megvolt. Jó volt. Lezártam az évet, bár nem sikerült akkorát resetelnem, mint amekkorát szerettem volna.
Kicsit nehezen indult, de a második sör megadta a lökést. A fügepálinkát kihagytam, olyan volt a szaga, mint a ceglédi odaégetett törkölynek.
Kiderült az Unikum nem is olyan rossz ital, mint ahogy az emlékeimben élt. Bólét nem ittam - egy éve miatta sikerült a foltelban aludnom. Jóképességű barátaim még a wiskyt is beleöntötték...
Legjobb kaja a kolbászkrémmel töltött batyu volt. Azt belemártogatva mindenféle sajtmártással - hmmmmmmmmmm. Azért a főtt füstölt csülök azzal a házi tormával szintén megmarad az emlékeimben. Najó, a lencsesaláta se volt rossz.
Volt még felrobbanós pezsgő (gyanítom kardművész kolléga kicsit azért segített neki), tűzijáték, tyúktollas-hálóinges jeti, éjfél után sok értelmes párbeszéd, kékre vert térd, tánc és a szokásos Roger Waters...

- Ki hozta a csülköt?
- Jézuska...