2008. december 7., vasárnap

Hetedik...

Itten megreklamálták, hogy sejtelmesen írok, meghogy telefonokról van szó...
Elárulom: IGEN...
BlackBerry 9000 Bold... Így hívják. 10 órát nyomogattam, tekergettem, tesztelgettem, sanyargattam.
Volt már S40, Symbian UIQ, S60 akármi Edition V.bármi, Apple iPhone 2.x, WinMo, 5.x-6.x Palm - de ez más...
Ilyen részletes beállítási lehetőségekkel és ekkora felhasználóbarátsággal még nem találkoztam. Nem multitouch kijelzős, valszeg nincs rá annyi program, mint pl. iPhone-ra vagy WinMo-ra - de ami van, az használható, jól működik és nem kér több 10 mega memóriát. És nem fagy, nem lassul. Lehet vitatkozni, kinek mi kell, mi a jó... Nekem egy telefon kellett, ami kinyalja a ... Ez olyan.
Egy kis összehasonlítás:
iPhone: lassú... Nem lehet érezni a zsebben, ha hívás van. A kijelző igen jó, de én utálom, ha naponta 33x kell pucolni, mer szutykos... Az sms kezelése szar. Navi nincs (még), GPS jó, de a telefon része is jócskán hagy kívánni valót maga után. A vcard pl. teljesen felejtős. Hosszú lenne a lista... Hangtárcsázás? Olyan csak megbízhatatlan külsős progival van. Autós ember lévén használnám...
A programok stabilitása erősen közepes szinten mozog. Inkább dobjon hibát, mintsem kilépegessen figyelmeztetés nélkül... Ja, törni kell az oprendszert, hogy a hozzám hasonló mezei júzer ki tudja használni. Nanemááá, 2008-at írunk...
Képernyőméret: 320x480 - elfordítva az esetek 40%-ban használható...
Nokia E71 (a most fellelhető legjobb Nokiás teló): noigen... ez keményebb dió mint az iPhone. Minőségi anyagok, gyors oprendszer (E51 sehol nincs...), Garmin navi... Mi kell még? Elárulom: a testreszabhatóság... Persze Symbian alá van egy rakás progi, ami pótolja a hiányosságokat, csak 3rd party applications-ről lévén szó az életemet nem tenném rá. Ezektől függetlenül az egyetlen teljeskörűen használható alternatíva... A hangtárcsázás a legjobbak közé tartozik.
Képernyőméret: 320x240
Palm OS: itt a Treo 680-at használtam... Csak telefonnak, e-book olvasónak - ezeknek tökéletes. Minden a legnagyobb rendben volt. Nem fagyott, nem nyöszörgött, tette a dolgát tökéletesen.
Hogy mi volt a hibája? A wiFi, hangtárcsázás és 3G hiányzott... De nagyon... Ha ezek nem kellettek volna, még most is Palm-os lennék.
Képernyőméret:240x240
WinMo: az ilyen gépek egy lebutított Windows alapú PDA-k némi telefonfunkció-szerűséggel mint rendes telefonok.
Navigációban nagyon jók, programellátottságuk kiváló, de a Windows Mobile... Az egy kaki - még, ki tudja mit hoz a WinMo 7?
Képernyőméret: 240x320-tól felfelé...
BlackBerry OS: az új szerelem és a jövő... Telefonként azt tudja, amit az S40-es Nokiák az S60 variálhatóságával és a Palm egyszerű és logikus megjelenítésével. Üzenetkezelése (SMS) olyan mint a Palmé. Párbeszédszerűen jeleníti meg az sms-eket. Ezt innen lopta az Apple... Csak itt egyesével is törölhetőek az üzenetek. Van hardveres némító gomb, mint a Palm-on, ezt is innen lopta az Apple. A mobiltelefon szolgáltatók külön ügyfélszolgálatot tartanak fent a BB-s ügyfeleknek. Ma volt egy kis elintézni valóm velük, a srác kapásból nyomta magyarul és angolul, melyik menüpontban mit kell beállítanom a BB push e-mail szolgáltatáshoz. Ez ügyfélszolgálat. a "...majd utánanézek és visszahívom..." nem annyira... Az eredmény az, hogy on-line esnek be az általam beállított e-mail-ek a telefonomra is.
Van hangtárcsázás is. Saját hanggal, nem kell tájszólással mondani a neveket. A találati arány a nullához konvergál alulról.
Testreszabhatóságban nincs vetélytársa... A tapasztalatom az, hogy legalább 2 programot kellett használnom a többi telón, amikkel ugyanezeket be tudtam állítani. És jó esetben ezek nem akadtak össze... :P
Képernyőméret:480x320

Szóval lehet vitatkozni, de nem érdemes, van összehasonlítási alapom. Persze, az egyéni igényekkel nem lehet vitába szállni.

"Uff, én beszéltem!"

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez igen! Ezért érdemes élni (no meg a pia és a szex miatt;).
Ó, ha egyszer láthatnám...

T. írta...

Mit szeretnél látni? Csak nem azt, hogy piásan szexelek és közben nyomogatm az aktuális kütyümet? :P

Névtelen írta...

MMMMM!Jól hangzik.
Ezt is lehetne látni? ;)

T. írta...

Persze.
De ez már feláras.

Névtelen írta...

Bármennyit megér!
Egy rajongónak semmi sem drága :-))

T. írta...

Jelentkezz a titkárnőmnél, egyeztessetek egy időpontot.