2007. október 22., hétfő

Balhé, közlekedés

Otthon Bp-n ami van, az gáz. Mire jó ez? Kinek jó ez?
Lehet, hogy elhamarkodottan döntöttem, mikor megbeszéltem a főnökömmel, hogy nem maradok december közepe után? Nem hiányzik nekem az a sok nemzeti hős meg szabadságharcos...
Itt legalább béke van. Amit a sejk mond, az úgy van. Pofázni lehet, csak nem érdekel senkit. Legfeljebb a rendőröket. Itt a rendőrök nem basztatják a népet. Nem igazoltatnak csak úgy, sőt, simán ledudálják a rendőrautót az útról, nem történik semmi, nincs seggbegumibot...
De ha karambol van, akkor a rendőr szava szent. Vitázni lehet, csak irány az indiai seggbedugósba... Láttam már összetört taxit, a sofőr elfutott. Vagy vízuma, vagy jogsija nem volt. Mesélték, hogy egy autós elkent egy bringást, de mire kihívta volna a mentőket már el is tűnt a biciklis. Biztosan legálisan volt itt. Véleményem szerint az autót vezetők legalább felének nincs is jogsija. Amiket bírnak csinálni... Körforgalmon nyílegyenesen át, aztán meg dudál veszettül, ha valaki szabályosan menne. Sávváltás az úgy működik, hogy rádhúzza a kormányt, aztán győzzön ez erősebb. A visszapillantó tükröket nemigen szokták nézni. Az alapvető udvariasság abszolút hiányzik a közlekedésből. A besorolás az a lehetetlen küldetés kategória. Ha van egy megfelelőnek ítélt méretű lyuk, oda szépen határozottan be kell húzni a kormányt. Ha mindezt megsegíted némi dudaszóval, akkor majdnem biztos a siker. Az index nem számít semmit sem. Az, hogy véletlenül egy kicsit is lassítsanak csak úgy maguktól, az ki van zárva.
Itt nincs demokrácia, meg ombucmanó, meg nyilvánosság... Ha nagy hülyeséget csinálsz nagyon elvisznek. Ha nem csinálsz hülyeséget, nem piszkálnak. Ha nem indexelsz, nem tartod a sávot, forgalommal szemben bringázol, nem piszkálnak. Ha piroson mész át és elkapnak megbüntetnek.
Viszont interneten le lehet kérdezni, hogy is állok a büntetésekkel. Hasznos dolog. ;) Meg vannak automaták is, ahol befizetheted a büntetést. Ez is hasznos.

Visszatérve a hozzászólás elejéhez, alaposan el kell gondolkodnom azon, hogy kici orkockák vagy szabadságharcosok között szeretnék élni.

Nincsenek megjegyzések: