2007. október 7., vasárnap

Pazarlás, Feri, és egyebek

Hogy kerül ide a Feri? Tudjátok melyik? Hát a Gyurcsányék pici fia. Vízum a magyaroknak csak azóta kell, mióta Feri viccelődött a (talán) szaúdi focistákon. De arról, hogy onnantól kezdve kell vízum, nem szóltak otthon a hírek. Legalábbis ezt pletykálják errefelé, nem néztem utána az igazságnak. Ha megnézitek, tudassátok velem is az igazságot.
De az is biztos, ha valaki kap rezidens vízumot, akkor annak helyi jogosítvány kell, nem elég a nemzetközi. EU tagállamok lakóinak az otthoni jogsi alapján kiállítanak egy megegyező érvényességi idejű helyi jogsit. Kivéve a magyaroknak. Nekik kell vizsgázni.
Itt az építkezésen megy a pazarlás rendesen. Pénzük az van, nem számít, hogy hányszor csinálják meg ugyanazt a munkát. Két hete letérköveztek egy területet Móriában. Tegnap elkezdték feltörni, mert valami oszlopokat raknak oda. Aztán újra lekövezik.
Ugyanez a helyzet az induló oldalon is. Mindent leraktak márványlapokkal. Aztán felépítették a check-in pultokat, szarráfúrták a márványlapokat. Mert a pultok alatt álpadló lesz. Közben a csarnokban a márványlapokra felállították az állványzatot, mert a tetőn még kellett burkolni, meg mittomén. Persze már akkor is potyogott minden a földre. Aztán lebontották az állványokat. A sok kis orkot nem érdekelte/nem fogta fel/nem is tudja mi az ezért a magasról dobálták a lebontott fém állványok elemeit. Ez adott a lapoknak. De semi baj, már cserélik a sérülteket. Csak a gond ott van, hogy ami nem sérült, az már kicsit kopottabb, nem annyira fényes, mint az újak. Szóval ezt mégegyszer újra fogják lapozni. Ha ez megéri az araboknak, ám legyen.
Hamarosan véget ér a ramadán. Akkor megnő a forgalom, kinyitnak a boltok, éttermek, kávézók. Végre lehet kajálni napközben is bárhol, nem kell a zsebemben hazacsempészni a buggyantott bárányszemeket.
Kaptam emilben egy utazási ajánlatot amiben soha vissza nem térő kedvezménnyel hirdetnek 8 napos sharjahi nyaralást. Ez Dubai mellet van pár km-re. Csak az itt a bibi hogy nem említik, ebben a tartományban élnek a legvadabb muzulmánok. Itt még az alkohol birtoklása is törvénybe ütközik. Állítólag a szállodákban sincsen. Szóval narancsléimádók, hajrá!

Nincsenek megjegyzések: