2007. szeptember 23., vasárnap

Hétköznapok

Semmi különös nem történik. Ezek a hétköznapok ugyanarról szólnak, mint otthon. Azzal a különbséggel, hogy hazafelé el lehet tévedni.
Itt korán sötétedik, este 7-kor már lemegy a nap. Ha ezután végzek a bevásárlással, akkor már a távoli kivilágított felhőkarcolók látványa annyira lefoglal, hogy néha elfelejtek a jó sávba sorolni. Utána már nincs visszaút, mert a kereszteződések nagy része felüljáróval van megoldva. Jön az eltévedés, a magány, a szomjhalál, a keselyűk, stb...
Amúgy ide lehetne jönni Mo-ról az illetékeseknek megtanulni, hogy kell kitáblázni mindent. Gyakorlatilag térkép nélkül haza lehet találni autóval. Minden kereszteződésnél hatalmas táblákon az egyes városnegyedek irányai. Kitáblázva a hidak, a híresebb építmények.
Egyre újabb és távolabbi bevásárlóközpontokba merészkedek el. Minél távolabb vannak a várostól, annál kisebb a tömeg, mérsékeltebbek az árak, a kínálat viszont nem változik. Ilyenkor csak az a gáz, hogy melósruhában bámészkodok a kirakatok előtt. De senki nem akar utánamdobni valami jófajta telefont, fényképgépet vagy valami apró ajándékot. Még így is Nagy Fehér Embernek számítok. Akit le lehet húzni. Kollégám vett valami sarki boltban fényképgépet, az árus a készülék kiírt áránál 30%-al többel indított. Végül megegyeztek a kiírt ár 80%-ában. A csávó vigyorából ítélve, még így is szakított rendesen... Jó kis gép, csak a váz Mo-n 190k HUF+objektív+memkártya+táska+ÁFA. Itt mindez 170k volt. Igaz, hogy egy év sarkibolti garancia van rá. Szóval alkudni lehet még a műszaki boltokban is. Nyilván nem állok neki alkudozni a hipermarket pénztárosával, hogy engedjen 3 dirhamot a sárga klotyópapírból...
A nagyobb boltokban gyakorlatilag ugyanazokat a márkákat is lehet kapni, mint otton. Van Nutella is. Nyami. Nyaminyami. (Melák szereti a Nutellát...)
Vettem Hajdú sajtot. Ez pl. magyar termék. Már értem miért hordják ide. Mert szar. De elárulom, itt is halmokban áll, és senki nem veszi. Van ebből csilis is, az még szarabb. Hahó, lehet tovább vinni... A gurigát amit vettem, leviszem Móriába, aztán megmérgezem vele az orkokat.
Meleg van. Izzadunk, ezért inni kell. Tudatosan. Inni-pisilni. Ha nem iszol kiszáradsz, ha nem pisilsz - húgycső és vesegyulladásod lesz. Aztán megdöglesz. Ha nem ezektől, akkor az infúziós tűtől, amit beléd nyomnak.
A napi folyadékmennyiségem:
- be: kb. 5 liter
- ki: majd megmérem...

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pisilni hogyan lehet elfelejteni?

T. írta...

Annyit izzadsz, hogy nem kell. De az nem jó... Tudod: Ha nem megy, erőltesd...

odibaby írta...

és a csillagászkodás nem hiányzik?

Névtelen írta...

Bika, hidd el, lehet kétségbeesetten mindent ehajintva rohanni a klotyófelé...