2007. szeptember 15., szombat

Megérkeztem...

Sikeresen megérkeztünk a csomagommal együtt. A repülőút hosszú volt, nem bírtam mit kezdeni magammal, hiába voltak filmek, kaja, meg minden. Legközelebb business classon fogok utazni, még ha egy hétig nem is sörözök. ;)
Ott dönthető, masszírozós székek vannak. Meg külön tévé amiben még játékok is vannak. Meg ott szebb volt az utaskísérő is. Nekem meg egy -szerintem- félhülye-buzi kombó pasi jutott. A kettővel előttem ülő kopasz arabnak mindig simogatta a fejét, mikor elment mellette. Már vártam, hogy mikor metszi el a torkát az arab. Amúgy a Lauda Air eléggé lepukkant, foszladozó ülésű Boeing 737-800-as gépével mentünk.
Irán fölött voltunk, mikor sok nagy lobogó lángot lehetett látni. A pilóta mondta, hogy azok az olajfinomítók. Voltunk vagy 11000m magasan, mekkora lángok lehettek azok!?
Leszállás után kb. 15-20 percet még gurult a gép, úgy hogy sehol nem állt meg. Nem semmi méretű a reptér. Bent az épületben kb. 10 percet kellett mozgójárdáznom, meg még 10 percet mozgólépcsőzni meg gyalogolni mire elértem az útlevél ellenőrzéshez.
Hatalmas terem, benne vagy 30 ablak, ennek fele működött. Mindenhol 50m hosszú sor. Ez kb 35 perces sorbanállás, majd az arab kötözködik, hogy mondjam meg a szállodám címét. Végül kiegyeztünk a főnökom dubai mobilszámában. Beengedtek. A csomagokra vigyázott egy indiai a futószalag mellett, akinek meg kellett mutatni a tikettet, aztán adta is a cuccot.
A belépő emberek 80%-a indiai, pakisztáni vagy csak úgy néznek ki. Kell az utánpótlás, mert erősen fogyóeszköznek számítanak. Napi 100-150 elpusztul a rossz nyelvek szerint. Leesik, leütik, leszúrják, stb.
A főnököm várt a reptéren, elvitt a szállásomra. Az éjszakai Dubai jól néz ki. Ki van világítva.
A lakásom egész jó, de egy takarítás ráférne. Önként jelentkező van?
Van még mosógép is. Meg internet. Lassú, de internet. Ma nem kellett mennem dolgozni, a feladatom az volt, hogy ismerkedjek a környékel. Kaptam eligazítást, hogy merre menjek, mit vegyek. El is indultam dél körül, hogy kajálok egy jót, de itt ramadán van. Kaja nincsen. Ba...ák meg! De találtam egy élelmiszerboltot, ahol minden volt, szóval túl fogom élni.
Bementem egy kisebb plázába ahova mondták hogy menjek kajolni - lásd fent. Alig voltak emberek, három emeletes, tele üzletekkel. Fél óra után meguntam, bejártam a mozgólépcső környékét, meg a földszint felét talán. És ez a kicsi. De körbe van rakva darukkal, szóval növésben van. Árakat nemigen néztem, majd később. Voltam egy 3 emeletes Computer Plazaban is, ott minden van, ami számítógéppel kapcsolatos. Ott telefonokat néztem, azok kb. 20%-kal voltak olcsóbbak, mint Mo-n.
Este sörözés a kollégákal, holnap pedig kezdődik a meló.
Ja, éjszaka(hajnali 4-itteni idő szerint) tettem vettem itthon, mikor valaki beüvöltött az ablakon. Megyek az erkélyre, hogy mi van, hát nem messze innen van egy minaret, abban meg lakik egy elektromos müezzin. De mint kiderült van több ilyen is a környéken. Meghatározott időközönként rázendítenek. Persze nem egyszerre, hanem kánonban. És mindegyik mást énekel. Fasza. Vagy megszokom, vagy megyek a fegyverpiacra aztán kilövöm.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Első!

Névtelen írta...

Próba

T. írta...

Akkor megy. T.

Stefán írta...

egy próbát én is teszek :-)

ML írta...

Üdv Gábor!

Örülök, hogy eddig simán ment minden. Remélem holnap már kapsz rántott tevecombot ebédre.

Kitartás!

ML

MATEZ írta...

Müezzint lőni rossz ómen!
A trófeát küld haza, nehogy meglássák.

Kitartás!

Névtelen írta...

Nemsokára jól ismered, sőt előre dúdolgatod a szent énekeket.