2007. október 14., vasárnap

Eltelt egy hónap...

Eltel egy hónap. Történt jó és rossz, kicsi és nagy, mindenféle és minden téren.
Az tisztán látszik, hogy nem tudom megszokni a mindenféle színű, szagú embereket. Meg a kultúrájukat. Már a nyaralás alatt a törököknél is ezekkel voltak gondjaim. Egyszerűen nem tudok hosszabb távon velük együtt élni. És képtelen vagyok elfogadni ezeket a szokásokat, legyenek azok életviteli vagy éppen vallási dolgok. Ez ellen egyet lehet tenni, elmenni innen.
Csak az a baj, hogy ezek jönnek utánam...
Pedig itt van fejlődés, próbálják átvenni a nyugati életvitelt, de csak egy sajátos keverék lesz a dologból. Milyen lehet akkor ázsia? Meg ahonnan a mindenféle emberek jöttek?
Azt sem értem, hogy mi vesz rá magyar, német stb. embereket, hogy ide költözzenek? A csillogás, a pénz, amit otthonról látnak? Dubai nem ilyen. Két hétre igen. Egy szállodából, kis kiruccanásokkal. De a hétköznapok, meg a belváros, Bur Dubai este 7 után, az nem. (nem a közbiztonsággal van a baj, az meglepő módon működik, nem is akárhogyan...)
Meghogy szeretik az arabokat... Csakhogy itt olyannal nem fognak találkozni, kapcsolatot kiépíteni. Azok nem vegyülnek a többiekkel. Akikkel találkozni fognak, azok olyanok, akik mellett otthon jó esetben közömbösen elmennek az utcán.
Találtam olyan fórumokat, ahol kérdezgetik az emberkék, hogy van angol nyelvtudásuk, tanári meg ilyen-olyan diplomájuk, meg Norbi fitnesszedzői papíruk oszt azzal tudnak-e bármit kezdeni itt. Nekik csak ajánlani tudom, hogy először menjenek el otthon egy kisebbségi iskolába. Ha azt élvezik, akkor kijöhetnek ide sok színes lurkót oktatni. Szánalmas...
Orvosok: a jó orvosi állások már be vannak töltve. Vannak még a közkórházak, meg a most épülők. Lehet, hogy modernek, jól felszereltek meg talán még jól is fizetnek de az itteni emberek kultúrájából kiindulva jó gyomor kell hozzá. Nekem annyit nem tudnának fizetni...
Persze, jól lehet keresni. De az sem mindehol van így. Az árakat nem szabad átszámolni, mert csalóka. Pl. egy sör egy bárban átszámolva drágának tűnik. De arányaiban az itteni fizetéshez viszonyítva sokkal olcsóbb, mint otthon egy hasonló helyen.
Ha valaki csak pénzt akar keresni, és toleráns más népek, kultúrák iránt, annak ez egy kánaán lehet.
De ez nekem nem megy. Uff, én beszéltem!

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Rádtört a honvágy?

Gyere haza, elmegyünk metrózni.
Lesz egész szerelvényt betöltő szagú hajlékony, kéregető kiskölök, csak üvöltve beszélnitudó cigánycsalád, cigi-cigi-cigi a Lehel aluljáróban, halelúja kisszínpad meg román buzikurva a Nyugatinál, bunkózó ellenőr, indián népi zenekar pánsíppal, krisnás, hitgyülis, jehovás, kutyaszar bőven, meg minden.
Itthon otthon vagy.

Sikerült piát szerezni?

T. írta...

Piáért a hét végén megyünk.
Az tény, hogy itt nincs kéregető kiskölyök, hajléktalan, buzikurva, kutyaszar (mert kutya sincs, fölzabálták).
Van viszont indiai, pakisztáni, stb. aki üvölt, herákol, teleturházza az utcát és még büdös is. Meg elüt a biciklijével, este a sávodban szembe jön kivilágítatlanul, mindenképpen rolexet akar eladni neked. Ellenőr nincs, mert még nem működik a metrójuk. Az utcák koszosabbak mint bárhol Bp-n...
Szóval ugyanaz makkban. Csak otthon emberi nyelven beszélnek és még kicsit több a fehér ember.

Névtelen írta...

Szia Tarzy!

Nagyon jó a blogod, egy kis vodánságot csal fáradt hétköznapjaimba.
Nézd meg ezt:
http://paintball.oroshazan.hu/gal.htm
2007.09.29 délelőttöt keresd.
Amikor lőttük egymást.

Széll Richárd

Névtelen írta...

Jaj a vodánság az vidámság akart lenni.

Névtelen írta...

Hmm...
Nem gondoltam volna, hogy ennyire nem jön be neked.

Amúgy van postacímed?
Meg szólj bátran, ha nagy a hiány valamiből, akkor küldünk pakkot, mint Nyilas Misinek.

T. írta...

Postacímem nincsen. Viszont a cégnek van... Küldjetek pörköltet nokedlivel, meg füstölt főtt csülköt, meg csülkös babgulyást... :)
Mert ezekben hiány van errefelé. Bár a japán kaják egészen jók.

T. írta...

Ricsi, köszi. Jók a paintballos képek. Kedvet kaptam hozzá...

Névtelen írta...

Vegyél egy paintball gunt és csinálj vele bindát a zorkok homlokára. :)

Küldöm a csülköt a céghez.
Címzett: Tarzan
Tartalom: Cubák

Kata írta...

Pont az ellenekző élményért gyere hozzánk egy hosszú hétvégre. Itt csak szőkét, kék szeműt találsz, tisztaságot, és a pia itt nem lehetetlen :-)